Ofte stillede spørgsmål

Hvad er gulvafhøvling?

Gulvafhøvling er en maskine som høvler træet, i stedet for at slibe. Det er ikke særlig skånsomt mod gulvet og skal bruges med varsomhed.
Vi bruger altid slibe metoden, selvom det tager længere tid, for resultatet bliver bedst på denne måde. Når de fleste referer til gulvafhøvling mener de egentlig gulvafslibning. Det er en gammel fagterm, som hænger ved.

Hvad er gulvafslibning?

Gulvafslibning er en stor slibemaskine som kan slibe både groft og fint, alt efter hvad træet kræver.

Hvor ofte skal ens gulve slibes?

Gulvafslibning bør foretages når behandling er slidt igennem, eller når gulvene er trætte at se på.
Hvor ofte er meget individuelt fra kunde til kunde. Nogle er rigtig gode til at holde sine gulve, og så kan der sagtens gå 20 år imellem en gulvafslibning.

Vil I fraråde at man sliber sine gulve selv?

Man kan godt slibe sine gulve selv. Men der er en masse omkostninger forbundet med dette - leje af maskiner, materialer og plejeprodukter.
Og inden man har set sig om, har man brugt rigtig mange penge på et gulv som ikke har samme finish og høje standard, som en professionel ville kunne lave. De maskiner man kan leje er ikke af god kvalitet og er ofte ikke vedligeholdt, hvilket ikke giver et godt slutresultatet.

Hvordan udregner I tilbud på de forskellige gulvbehandlinger?

Vi regner tilbud ud efter en kvadratmeter pris.

Hvor mange gange kan et gulv blive slebet inden udskiftning?

Alle gulve er forskellige, har forskellig kvalitet, tykkelse og sort. Lamel planke/parket har som minimum 4mm slidlag, så det kan slibes minimum 2 gange.
Massive gulve med fer og not kan slibes 5-6 gange. Hvis du er i tvivl - så kontakt os og lad os tage en vurdering.

Hvorfor er det vigtigt at overfladebehandle sit gulv?

Trægulve suger skidt til sig hvis det ikke er behandlet. Derfor skal gulvet altid have en form for behandling af enten, sæbe, olie eller lak.

Hvilken overfladebehandling skal jeg vælge til mit trægulv?

Hvilken behandling man vælger, er individuelt efter smag og behag. Man skal overveje om gulvene skal være nemme at holde eller om man er villig til at investere noget tid i den behandling man vælger.

Gode råd til at vedligeholde ens trægulv?

Jævnlig rengøring i form af støvsugning samt gulvvask med de korrekte produkter hjælper med at forlænge gulvets levetid.

Hvad er forskellen på lud & sæbebehandling, lakbehandling og oliebehandling?

Lud og sæbebehandling:
Lud giver man gulvet en gang, som førstegangsbehandling, inden sæbebehandlingen. Det kræver jævnligt gulvvask specielt i starten. Det giver et varmt og lyst resultat.

Lakbehandling:
Lak er specielt godt, hvis man ønsker at gulvet skal være robust og nemt at holde, da det giver en stærk overflade.

Oliebehandling:
Olie er godt, hvis man ønsker at gulvene skal fremhæves i sin struktur, det kræver dog jævnlig sæbe behandling for at olien kan holde længe. Mørkere træsorter egner sig specielt godt til olie, da mørkt træ oftere er hårdt.